tisdag 25 mars 2008

I love you so...?

Det här har inte hänt på flera år - att jag har problem att hitta info om en låt. Mina googlingar och midomi-försök har inte lett någonstans och jag är irriterad. Jag har i många år vetat att "Om du vill ha mig så får du va med mig" från Ebba & Didrik är "Lagt kort ligger" med Betula. Men jag har också alltid fått för mig att Didriks plinkande på pianot till texten "I love you, I love you, I love you, not just philosophically, love you so, I love you so, I love you so, watch out for the other guy" är en låt som finns på riktigt. Eftersom hans största idol är Stevie Wonder borde det vara en låt med honom men jag verkar ha fel! Ingenstans på nätet hittar jag en låttext som går så - oavsett vilken del jag söker på.

Mitt sista hopp är DVD-boxen. I slutet av ett avsnitt spelas en sång där jag absolut har för mig att det är Stevie Wonder som sjunger men det enda jag kommer ihåg är "I love you, I do" och den sökningen på nätet ger absolut ingenting. Jag ska kolla igenom det igen och spela upp den för midomi.com och om det inte räcker får jag gå in i fas två. Men fråga mig inte vad det innebär för det har jag ingen aning om.

Fas två förresten - nu kommer det börja hända lite saker på lovet. Verkligen på tiden. Jag är uppbokad alla kvällar onsdag till lördag så det är ju alltid nåt.

Idag lämnade jag blod för första gången. Det var hur lugnt som helst. Jag och mina ådror verkade vara överens om att det gärna fick gå fort, för det tog bara 5 minuter och 36 sekunder vilket tydligen var ovanligt fort. Vill man se lite negativt på det kan man visserligen hävda att jag skulle förblöda fortare än de flesta, men det bortser vi från.

8 kommentarer:

Sofia sa...

Jag ramlade in här av en slump då jag frenetiskt letade efter just den låten du skriver om, den där "I love you I do" som ju måste vara med Stevie Wonder i en sekvens i Ebba och Didrik? Men var fasen hittar man den, har letandet gett dig nåt svar?

Sofia

Silence sa...

Galet... Jag har fortfarande inte hittat något. Att Didriks egen sång verkligen är hans egen, det är jag ganska säker på, men det finns ett klipp när han springer från sitt hus där den där "I love you, I do"-låten spelas, och jag har gjort allt jag kan för att hitta vad det är för låt.

Jag tittade igenom serien och hittade klippet och filmade det:

http://www.youtube.com/watch?v=NcHX3rWvgt8

... men fortfarande hittar jag inget. Otroligt tacksam om du hjälper mig! :)

Sofia sa...

Det är ju världens bästa låtsnutt, fan vad skumt att den inte finns nånstans, jag har också googlat för mitt liv men utan resultat tyvärr. Älskade just det klippet för att låten var så fin! Och det låter precis som Stevie Wonder, kan nästan svära på att det är han...

Trodde jag var ensam i jakten på denna låt - kul att se att vi tydligen vart fler!

Nä, jag får antingen maila Stevie Wonders manager eller kontakta Peter Schildt som regisserat filmen. Gåtan ska lösas.

Silence sa...

Faktum är att jag börjar bli osäker på om det är Stevie Wonder - jag tycker inte riktigt det låter som honom, och exempelvis SoundHound borde ha känt igen klippet.

Jag misstänker nu att det är spår 2 från Anders Melanders soundtrack-CD till TV-serien. Jag kan inte tänka mig att "I love you" är Didriks låt eftersom "Yrla virvla virvelflicka" inte är med.

Om det är så, att det inte är en låt av en "riktig" artist, kan det bli svårt att få tag på den. Soundtracket kostar 50 euro :)

Jag hade kontakt med Christina Herrström (manus) för ett antal år sedan, och det var hon som berättade för mig att (om jag kommer ihåg det rätt) det inte var Niklas Hjulström/Cue som sjöng "Lagt kort ligger" utan en uppspeedad version av Anders Melander själv. Men jag kan minnas fel. Hon borde i alla fall veta hur det ligger till med "I love you" också, men tyvärr har jag ingen kontakt med henne längre.

Silence sa...

... Jag glömde att posta länken till soundtracket:

http://www.discogs.com/Anders-Melander-Ebba-Och-Didrik/release/2356519

Sofia sa...

Bingo! Litet framsteg i letandet: Låten heter tydligen With all my might (Dedicated to Stevie Wonder) så du har rätt, det är inte han som sjunger låten uppenbarligen. (Var också helt bombsäker på att det var MIND och inte MIGHT först). Källan:
http://www.cylist.com/List/406547482/

Hur man sedan får tag på själva låten att lyssna på verkar vara smått omöjligt, varken på youtube eller spotify medmera går den att finna...

Men aja, då vet vi åtminstone vad den heter! Vad kul att du haft kontakt med Christina Herrström. Hon är fantastiskt bra. Jag antar då att du inte missat tv-serien Glappet heller? Otroligt jävla bra är den.

Silence sa...

With all my MIGHT! Gud! Ja ja. Tack för upplysningen! :)

Men då är det ganska uppenbart att man behöver soundtracket för att kunna få tillgång till själva låten. Och det kan bli tufft, men någon gång kanske man får syn på det i nån reaback i en skivaffär...

Glappet har jag bara sett mycket lite av men jag kommer ihåg att jag tyckte det verkade jättebra när det gick. Då visste jag inte att det också var Christina Herrström. Får köpa den på DVD! :)

Sofia sa...

Så lite så! Ja ta och checka Glappet, själv räknar jag in mitt liv i två perioder; före och efter att jag sett Glappet (haha). Klyschigt men faktiskt helt sant är det att den förändrade mitt liv. Så det är det bästa filmserietips jag kan ge.

Hittar du låten i någon obskyr skivback i tjottaheiti så måste du meddela - det får vara en deal tycker jag. ;)

Glad sommar!