söndag 5 augusti 2012

Där kom det!

Foto: William West / AFP

Äntligen ett guld till Sverige! Fredrik Lööf och Max Salminen var tvungna att sluta minst sex placeringar före Storbritannien och två före Brasilien för att bärga OS-guldet i starbåt. Efter en oviss minut efter målgång stod det klart att båda kriterier var uppfyllda och Sverige har därmed äntligen fått sitt första guld! Marginalerna har verkligen inte varit på Sveriges sida hittills i OS - det har fattats hundradelar och centimetrar men nu jävlar!

Det var någon som innan Lisa Nordén tog sin triathlonmedalj hade reflekterat över att det var i de dyra överklassporterna vi hade lyckats och inga andra. Nu vet jag visserligen inte om skytte är så vansinnigt dyrt att hålla på med men en viss poäng finns säkert. Inte desto mindre är det underbart när vi får medaljer med tanke på vilken folkmängd vi har. Snyggt jobbat!

De senaste dagarna har jag vigt fullständigt åt OS, helt enligt planerna. Nu är det exakt en vecka kvar av semestern och det finns inga som helst tankar på att avvika från denna kurs. :)

Just det, en sak till. The Dark Knight Rises. Såg den på bio igår och blev helt blåst av mattan. Den innehöll verkligen allting. Ettan tyckte jag var superbra medan tvåan mest var rörig. Trilogins avslutande del visade sig vara inget annat än ett mästerverk som alla borde ta del av. Wow!

Inga kommentarer: