onsdag 1 augusti 2012

Under isen, Sverige

Jag noterade redan efter ett par dagars tävlande att det inte ser bra ut för svenskarna i OS. Nu har en vecka gått och vad är det vi ser? En (nästan) total svensk kollaps över hela linjen! De enda som har gjort det de ska (i vissa fall till och med bättre) är seglarna, ryttarna, damfotbollslaget, herrhandbollslaget, Lassi Karonen och möjligtvis någon till som jag glömmer. Visst, jag är säkert orättvis eftersom många deltagare inte kunde förväntas göra några stordåd utifrån deras förutsättningar.

Men låt oss ta en titt på hur det har gått för några medaljhopp hittills:

Sarah Sjöström - var kanske vårt största guldhopp och har inte ens tagit medalj. Verkar vara helt ur form.

Therése Alshammar - skadad. Inget hon kan hjälpa så klart, men så typiskt. Det finns väl en liten chans att hon kan ta medalj ändå, men det kan man ju inte räkna med.

Damhandbollslaget - spelar så sjukt dåligt. Tråkigt att se.

Stefan Nystrand - sist i sitt försöksheat. Eh... va?

Robert Lindstedt/Johan Brunström (tennis) - blev precis utslagna.

Jörgen Persson - utklassad i andra omgången i pingisen.

Och sedan var det ju bland annat någon skytt som totalfailade. Även i judo, boxning med mera har typ alla blivit utslagna i första omgången.

Nu finns det ju ett antal goda chanser kvar, men jag tycker det är riktigt oroväckande att se vad som håller på att hända. En stor majoritet av svenskarna underpresterar och man kan ju undra hur de har förberett sig. Men det är bara att fortsätta stötta de gulblåa så kanske det är någon knopp som slår ut under de elva dagar som återstår!

Inga kommentarer: