söndag 25 maj 2008

Eurovision Crap Contest

Festligt värre! Tävlingen som mer och mer har utvecklats till ett skämt slog oss alla med häpnad ännu en gång. Jag snackar givetvis om ESC. Men vissa blir som vanligt mer förvånade än andra; Rix FM-groupiesarna, uppskattningsvis 70 % av den svenska befolkningen mellan 18 och 60 år, hade än en gång hoppats på att Sverige skulle ha en chans. Detta trots att vi än en gång skickade en låt som är så dålig att man får utslag. Charlotte Perrelli liksom. Jag kan inte ens heja en liten, liten aning på henne trots att hon är från Sverige (Hovmantorp dessutom). Vilken fantastiskt asdålig skitlåt. "Musik". Right. Tyvärr hjälpte sista landet som röstade, Danmark, upp den från 21:a till 18:e plats. Men ändå.

Vann gjorde Ryssland. En hemskt dålig så kallad superstjärna, flankerad av en Stradivarius och en världsmästare i konståkning. Bara nån procent bättre än Perrelli. Och så har vi andra stolpskott i form av Grekland (omg, faktiskt ännu sämre än Sverige) och Ukraina. Jeez.

Ett par ganska bra låtar fanns det faktiskt. Norge ställde upp med en skön soullåt som faktiskt gick att lyssna på. Frankrikes bidrag framfördes av Sébastien Tellier, mannen bakom en av de bästa låtarna någonsin, La Ritournelle. Hans bidrag var väl mest ett skämt men ändå var det för "svårt" för att Eurovision-tittarna skulle fatta.

Oh well. Jag såg på spektaklet hos Weronica och var helt nykter (så när som på ett glas vin) efter gårdagens festande. Skönt att komma hem en lördagnatt och vara helt klar i huvet =) Nu blir det nog nån timmes GTA IV innan nannandet. Perfekt uppladdning inför morgondagens Indiana Jones! Äntligen! 19 års väntan är över... Dr. Jones is back helt enkelt!

Inga kommentarer: