tisdag 27 maj 2008

Mossintervaller


Vilken jäkla idé egentligen:

"Hey! Vi hittar ett sankt ställe i skogen och sen springer vi runt där hundratals varv tills det blir en stig där! Sen sticker vi dit och tränar i geggan!"

Det är nog ungefär så det har gått till en gång i tiden i Växjö Orienteringsklubb, för mitt ute i barrskogen bland mossa och klafsmark finns det en slinga som man springer runt på ungefär 2-3 minuter. Om man följer stigen trampar man ner sig ett antal gånger, så det gäller att vara strategisk, vilket givetvis innebär att hoppa, ducka och rent allmänt leka hinderbana. Vilket är jobbigt. Speciellt när man gör det i intervaller tio gånger om.

Men det är samtidigt något väldigt romantiskt över det hela: 13 personer springer runt i skogen, kvällssolen lyser mellan grenarna, det enda som bryter av allt det gröna är en mörkt geggig stig... och ingen säger ett ljud, för alla är så fokuserade på att inte ramla eller trampa ner sig. Och så efter två minuter hör man någon skrika "STOPP!" och då är det dags att vila i en extremt kort minut. Sedan hör man "FEM!" och då vet man att fem sekunder senare kommer ett "KÖR!" och det är bara att tvinga sina tunga, smutsiga ben att återgå till the dirty work. Efteråt är man bara helt nöjd.

Inga kommentarer: