tisdag 6 januari 2009

Det upprörande målet... ?

Rögle vann över HV71 med 6-5 igår. Detta efter att ha haft en hel del otur i deras tidigare möte den här säsongen. Nu blev det lite tur "vår" väg genom att den väldigt täta matchen avgjordes precis i slutet genom ett mål som har blivit väldigt omdiskuterat. Chris Abbott forcerade in målet via sitt ben, så mycket är helt klart. Hela hockey-Sverige verkar vara upprörda över att målet godkändes efter en videogranskning. Jag har tittat på målet på nätet säkert 10-15 gånger och visst ser det ut som en spark, men ingen verkar lyssna på Abbott själv. Han säger att han är helt 100 på att han blev knuffad och att han, trots att det ser ut så, inte avsiktligt sparkade in pucken. Alltså ska målet godkännas.

Personligen fattar jag inte varför det är så jäkla mycket tjafs. Domare tvingas till beslut hela tiden och ofta blir en jäkla massa människor sura. Så när SVT:s Smålandsnytt springer runt på stan i Jönköping (HV:s hemmastad) och gör Kalle Anka-reportage genom att fråga en massa supportrar som hade varit på hemmalagets sida oavsett vad som hade hänt, är det klart att det verkar övertygande. Själv tycker jag att det var ett sjukt dåligt och fjantigt reportage.

Avgör själva förresten, genom att titta på klippet från matchen (spola fram till slutet), och försök väga in att Abbott kanske blev knuffad:

Klicka här

Uppdatering:
Nu har videodomaren gått ut och erkänt att han gjorde en felbedömning. Mycket märkligt. Det borde han ju helt klart ha sett redan från första början i så fall.

HV71 kräver nu omspel. Ehh... hallå? Det är ju så man blir vimmelkantig. Tommy Töpel, sportchef för Hockeyligan, kommenterar klockrent: "Det finns inte på världskartan. Vi kan inte hålla på med det för då skulle vi få spela om en jäkla massa matcher", säger han till Sportbladet.

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra äntligen någon som visar lite stake i att säga att målet var godkänt, Fint!