fredag 25 februari 2011

Going west

Det har verkligen varit en fantastisk dag, något annat kan man inte hävda och komma undan med livet i behåll. Vi körde från Horley vid halv tio och styrde kosan mot Stonehenge. På vägen dit snubblade vi över skylten till Windsor Castle, som väl skulle kunna jämföras med Drottningholm på det sättet att drottningen bor där lite då och då. Ingen skymt av några kungligheter men ett väldigt vackert samhälle och ett enormt och pampigt slott. På vägen dit fick vi se vidsträckta gröna fält fyllda med får - inte något man är van vid. Några fasaner dök också upp vid vägkanten - döda och levande - och även en hel del rävar, tyvärr inga som var vid liv.

Därefter tog vi en avstickare in på småvägarna och hamnade i ett landskap som närmast förde tankarna till Tolkiens beskrivningar av The Shire (Fylke). Böljande kullar, gamla hus, ett sävligt lunk som fick oss båda att vilja flytta till landet och bara stryka ett streck över alla måsten i livet. Vi åt sausage & mash och tog en pint lager (bitter för Freddes del) på The Swan Inn i den lilla lantidyllen Barton Stacey och jag blev kallad "young man" av servitören - IMMD.

Stonehenge var nästa mål. Vi gick inte in på området men fick några fina kort från vägkanten och det fick räcka. Vägarna som ledde dit tog oss genom byar med halmtakshus och över gröna ängar med betande boskap. Så mysigt och stillsamt.

Vi besökte sedan Salisbury där vi tog en titt på den gigantiska medeltida katedralen. Vi hann också med årets första öl på en uteservering innan vi körde vidare mot Bath. Här hittade vi efter mycket om och men ett bed & breakfast där vi har fått halva tredje våningen och vi har separata sovrum och eget badrum. I kväll har vi hunnit dricka öl på fyra olika pubar.

Allt som allt har det varit en kanondag och jag fattar inte att vi har hunnit med så mycket. Imorgon ska vi kolla in de romerska baden innan bilfärden för oss söderut mot okända mål.

Två irritationsmoment idag:
1. Jag gör av med så jävla mycket pengar.
2. Jag glömde linsvätskan i Horley och får sova med linserna på i natt. Mindre kul.

Inga kommentarer: