söndag 7 augusti 2011

... som måste upplevas

Fredde och jag tog frisbeen och promenerade in mot slottsparken. Planerna ändrades snabbt när regnet kom och vi fick söka skydd under ett utskjutande tak vid St Petri kyrka. Vår nya mission blev att försöka ta oss till toppen av Kronprinsen, Sveriges femte högsta skyskrapa med sina 26 våningar. Först kom vi inte högre än tionde våningen och insåg skrämmande sent att vi var i fel byggnad. Därpå lyckades vi smita in genom en dörr som öppnades och ta hissen till våning 26 i Kronprinsen och någon form av balkong bakom restaurang Översten som är stängd över sommaren. Utsikten var spektakulär, trots att regnet förstörde en del. När vi skulle gå därifrån insåg vi att dörren hade gått i lås och vi fick panik. Då hittade vi brandtrappan som tog oss ner till 25:e våningen där vi hittade ännu en balkong där vi stannade och tog en massa bilder. Hiss ner, ännu en promenad förbi bland annat davidshall, lugnet och St Pauli kyrkogård.

Kvällen avslutades för min egen del magnifikt med alla lampor släckta, ett rött sken från dioderna bakom tv:n, regn och åska och Twin Peaks-dokumentärer på dvd med skönt värkande ben utsträckta i schäslongen.

En allt som allt utsökt lördag som också innehöll ett Ikea-besök där jag handlade en stor tavla och några ramar. 100 procent satisfaction. Saknar Lucas (eller hur han nu stavar sitt namn) och Martyna - fick ett fint sms från dem ikväll.

Inga kommentarer: