lördag 23 oktober 2010

Hjärnfuckad

Var ikväll på Henrik Fexeus föreställning Sinnescirkus på Växjö Teater. Den drog ut på tiden på grund av att Fexeus inte kunde låta bli att snacka så sjukt mycket i onödan. Det blev ett minus i protokollet på grund av det, men även för att det var för varmt i salongen. Om man bortser från dessa saker kan man bara konstatera att det var en riktigt bra show, främst i andra akten. Några tricks var "omöjliga" att genomföra av en mängd olika anledningar men ändå lyckades han. Det är som med Joe Labero - man får tänka att det är en väldigt skicklig illusionist, men i stället för att leka med ljus och specialeffekter lyckas Fexeus på något vis påverka publikens tankar, och även personer som inte ens är närvarande.

USA:s kärnvapenkoder var spårlöst försvunna under ett antal månader i slutet av Clinton-eran, vilket jag inte kan låta bli att fascineras av. Framför allt är det fasincerande att det verkar som om verkligheten är precis så raffinerad som på film. Presidentens närmaste medhjälpare har tillgång till koder som gör att presidenten kan öppna "fotbollen" som innehåller instruktioner till hur man startar en kärnvapenattack. Det spelar ingen roll hur sjukt och galet det är - det är väldigt coolt på samma gång.

Imorgon (eller faktiskt idag - klockan ringde nyligen midnatt) är det dags för min fest. Ska bli riktigt kul! Tobias är hemma från Norge och vi kommer nog bli elva pers som det ser ut just nu. Med tanke på att över 30 var bjudna är det kanske inte det bästa utfallet men det är de andras förlust. :)

Inga kommentarer: