lördag 1 januari 2011

Jag ♥ Malmö

Malmö, dag 2. Var på en jättetrevlig nyårsfest igår! God mat, mycket vin och framför allt nya intressanta människor. Tidigare hatade jag bordsplacering på fester men numera tycker jag oftast bara det är kul. Alla som satt runt mig var lätta att prata med och kvällen gick verkligen superfort.

Idag har vi återhämtat oss. Inledde med en mycket stabil frukost här på hotellet och tog sedan en lång promenad i Malmö. Testade också stans nya tunnelbanesystem, för det måste man ju nästan kalla det när man kan ta tåget från centralstationen till Triangeln på några minuter och med vanlig busstaxa. Nya Malmö C är jättefin men jag måste nog säga att den nya stationen på Triangeln imponerade mest. Innovativa konstverk och ljusinstallationer kombinerat med två vackra ägg i glas som är entréer i marknivå.

Det har inte varit ett moln på himlen idag och Malmö har som vanligt visat sig från sin bästa sida. Jag älskar stämningen i gamla stan, byggnaderna runt de tre citytorgen (vi har superfin utsikt ner mot Gustav Adolf från vårt fönster på femte våningen) och även de gula lägenhetshusen i tegel från 40-, 50- och 60-talen som finns lite varstans precis utanför city. Jag vill - som vanligt - bara flytta hit direkt. Den här stan har - jag vet att jag har uttryckt detta flera gånger tidigare - en märklig effekt på mig. Det är verkligen kärlek.

Ikväll kommer Fredde och jag nog bara ta det lugnt, kanske käka pizza, se på Fångarna på fortet, det är ungefär det man orkar dagen efter. RIDÅ. Imorgon blir det antagligen lite shopping, ett besök på casinot och på kvällen ska vi se nya Narnia-filmen i 3D.

Redo för fest!

Ett X2000 hade kraschat in i ett fundament på Malmö C.


Nya stationen Triangeln.

Fin konst på Triangelns station.

Ser inte helt OK ut.

Den nya fina glashallen på Malmö C.



Isbanan på Stortorget.

Jag bara älskar det här huset på Stortorget.

Från hotellfönstret. Träden på Gustav Adolfs torg lyser jättefint på kvällen.

Utsikt från vårt fönster.

Inga kommentarer: