söndag 10 april 2011

bättrevetare

Jag tänker på uttrycket "roten till det onda". När man avverkar ett skogsområde rycker man väl inte upp träden med rötterna? Är det inte vanligare att man kapar stammen en bit från marken? Fast de där stubbarna stör jag mig på - hade det inte varit lika bra att få bort alltihop? När en storm drar fram rycker den däremot ofta upp träden med rötterna, och sedan får skogen börja om från noll, praktiskt taget. Undrar vilket som är bäst för den omgivande naturen egentligen.

Men visserligen; när ens lilla krukväxt har slagit rötter i hela krukan och det knappt finns någon jord kvar runtomkring, då kan man plantera om den i en ny kruka med ny jord. Det händer väl att växten dör i processen, men för det mesta kan den få ny livskraft och börja växa som aldrig förr. Jag har sökt ett jobb i Eslöv idag - trodde faktiskt inte att det bara tar 22 minuter dit med tåg från Malmö.

Kul att träffa så många kompisar i helgen! T kom upp från just Malmö och Weronica kom som värsta wild cardet och anslöt sig i fredags. Kul också att Lennart kom på festen ikväll. Och att bilen gick igenom besiktningen utan anmärkningar - helt oväntat och helt jättekul!

Bishop i fredags förresten:


Inga kommentarer: