torsdag 10 april 2008

Rögle


Ett upplägg som plockat ur en Hollywood-thriller: Fyra lag på exakt samma poäng inför sista omgången i Kvalserien. De två bästa lagen går direkt till Elitserien. Rögle mot Mora, båda två med chans att nå eliten. Malmö mot redan avhängda Leksand och Brynäs mot väldigt avsågade Västerås. Inte så mycket talade för Rögle, förutom hemmaplan. Efter halva matchen stod det fortfarande 0-0 samtidigt som Malmö ångade på uppe i Leksand och ledde med 3-0. Och Brynäs hade redan avgjort mot Västerås. Inget talade för Rögle.

Sedan kom vändningen. Leksand började knappa in samtidigt som Rögle tog ledningen. När det återstod några få minuter av båda matcherna kvitterade Leksand och förde upp Rögle på elitserieplats. Men sedan kom kallduschen när Mora kvitterade. Matchen i Leksand gick till förlängning och det som krävdes var att inte Malmö slog in ett mål samtidigt som Rögle vann antingen på ordinarie tid eller i förlängningen. Och med 26 sekunder kvar slog Mattias Sjögren till och gjorde 2-1 till Rögle samtidigt som Leksand avgjorde matchen mot Malmö. Mora tog ut sin målvakt och Rögle avgjorde i öppen bur.

Rögle är i Elitserien igen... det är svårt att fatta. Jag kommer mycket väl ihåg hur det var förra gången det hände, 1992. Känslan är ännu bättre den här gången, främst för att hatlag nummer ett, Malmö, samtidigt förpassades till Allsvenskan. Det enda trista är att det inte blir några matcher mellan Rögle och Växjö här i Växjö nästa säsong. Men det får man stå ut med! =)

Inga kommentarer: